Οδοιπορικά στελεχών Ε.Δ.&Σ.Α.: ΤΕΤΑΡΤΗ (!) παράταση για την έκδοση του π.δ. και νέα αναβολή στην αύξηση της ημερήσιας αποζημίωσης.ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ ΤΕΛΙΚΑ.

Και νέα (τέταρτη) παράταση δόθηκε με πρόσφατο νόμο για την έκδοση του απαιτούμενου προεδρικού διατάγματος με το οποίο θα καθορίζονται το ύψος, οι όροι και οι προϋποθέσεις καταβολής των δαπανών μετακίνησης (οδοιπορικών) εσωτερικού των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η νέα προθεσμία ορίστηκε για την 30/06/2019.

Έτσι, για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας η ημερήσια αποζημίωση θα εξακολουθεί να καταβάλλεται στο ποσό των 29,35€ ΕΝΩ για όλους τους άλλους Δημοσίους Υπαλλήλους έχει ήδη αναπροσαρμοσθεί στο ποσό των 40,00€ ήδη από το 2016.

Έκπληξη και απορία προκαλεί το γεγονός ότι σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση η παράταση κρίνεται απαραίτητη δεδομένου ότι για την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος δεν επαρκεί το χρονικό διάστημα που προβλέπεται σήμερα. 

Όπως είναι γνωστό η έκδοση του συγκεκριμένου π.δ. προβλέφθηκε ήδη από το 2015, οπότε και δόθηκε περιθώριο εννέα μηνών από την ισχύ του νόμου. Η πρώτη παράταση καθόρισε νέα προθεσμία μέχρι την 30/6/2017 ενώ ακολούθησαν άλλες δύο παρατάσεις που έδιναν προθεσμία μέχρι την 30/6/2018 και την 31/12/2018 αντίστοιχα.

Ιδιαίτερη σημασία και αξία έχει το γεγονός ότι ο αρχικός νόμος του 2015 προέβλεπε ότι στην περίπτωση που δεν εκδοθεί το π.δ. εντός της προθεσμίας (αρχικά εντός 9 μηνών) για τα οδοιπορικά των ένστολων θα ισχύσουν και για αυτούς με τους ίδιους όρους (παρά τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν) οι ίδιες διατάξεις που ρυθμίζουν τις δαπάνες μετακινούμενων των υπόλοιπων Δημοσίων Υπαλλήλων κλπ. Στη πράξη λοιπόν με τις διαδοχικές παρατάσεις  οι ένστολοι εγκλωβίζονται στο καθεστώς της άνισης μεταχείρισης και φυσικά σε ποσά οδοιπορικών που δεν ανταποκρίνονται ούτε κατ' ελάχιστο στις πραγματικές ανάγκες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. : ΔΟΔ-ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΛΥΣΗ….ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ…..

Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. : ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΦΥΝΑΝΠ κ.ΠΑΠΠΑ Ιωάννη

Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. : ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ