Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. : Χορήγηση άδειας ανατροφής τέκνου.

Η Ομοσπονδία, στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων της, ύστερα από συσσωρευόμενα παράπονα των μελών της, παρεμβαίνει και ζητά την άρση της διαταγής του ΥΝΑΝΠ/ΑΛΣ/ ΔΚΔ΄ «περί χορήγησης αδείας ανατροφής τέκνου».

Η διαταγή αυτή έρχεται ευθέως σε αντιδιαστολή με το πνεύμα και το γράμμα του νομοθέτη, υπερβαίνοντας κατά πολύ τα όσα αυτός προβλέπει.

Ειδικότερα αναφέρουμε ότι η άδεια ανατροφής τέκνου στο Άρρεν προσωπικό νομοθετήθηκε στο Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή με τεράστια καθυστέρηση μεταξύ των υπολοίπων Σ.Α., με μοναδικό περιορισμό την ηλικία των τέκνων όπως αυτό περιγράφεται στο Π.Δ.  80/2015.

Με την ανωτέρω διαταγή τίθενται περισσότεροι περιορισμοί για τα στελέχη, ¨τιμωρώντας¨ στην ουσία την επιλογή τους για τεκνοποίηση.

Κύριε Αρχηγέ, ζητάμε από εσάς, την άρση αυτής της διαταγής, γιατί η λύση για τον Οργανισμό που αρχηγεύετε, είναι η αύξηση των Οργανικών θέσεων σε συνδυασμό με άμεσες προλήψεις και όχι ο περιορισμός των δικαιωμάτων του προσωπικού.

Η χρήση από το προσωπικό, της εν λόγω αδείας, έχει σκοπό την ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας και δόθηκε σαν κίνητρο από την Ελληνική Πολιτεία για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας.

 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. : ΔΟΔ-ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΛΥΣΗ….ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ…..

Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. : ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΦΥΝΑΝΠ κ.ΠΑΠΠΑ Ιωάννη

Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. : ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ