ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. σε ανακοίνωση Πρωτοβάθμιων Ενώσεων

Η Ομοσπονδία με έκπληξη της, ανάγνωσε την ανακοίνωση των εννέα Προέδρων των Μελών Ενώσεων μας, που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας , η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η Ομοσπονδία έχει διαφορετική ερμηνεία από το Υ.Ν.Α.Ν.Π. σχετικά με το άρθρο 65 του Ν. 4504/17, δημιουργώντας με αυτό το τρόπο στρεβλή εικόνα στους συναδέλφους.

Περιμέναμε από τους Προέδρους των συγκεκριμένων Ενώσεων, μιας κι ορισμένοι εξ αυτών έχουν συνδικαλιστική εμπειρία πέραν της δεκαετίας, μια σοβαρή στάση για ένα ζήτημα που αφορά τόσο μεγάλο αριθμό συναδέλφων και όχι αυτό να αποτελέσει πεδίο σπέκουλας και «ψευδών» αναρτήσεων.

Ενημερώνουμε επίσημα, υπεύθυνα κι επώνυμα τους συναδέλφους, ότι από τα τέλη Οκτώβριου που το συνέδριο των αντιπρόσωπων όλης της Ελλάδας μας εμπιστεύτηκε τις τύχες της Ομοσπονδίας, κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μας επιδόθηκε από τη πολιτική ηγεσία σχέδιο νόμου, που επί δύο χρόνια κρατούσε μυστική την διαβούλευση του η προηγούμενη διοίκηση. Διαπιστώσαμε λοιπόν αναφορικά με το άρθρο 65 του Ν. 4504/17, ότι χρειάζεται καλύτερη διατύπωση ώστε η βαθμολογική προαγωγή να έχει καθολική εφαρμογή για τα στελέχη που είχαν προσόν κατάταξης την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων και το ΖΗΤΗΣΑΜΕ.

Διαψεύδουμε λοιπόν τις Κασσάνδρες που διατείνονται ότι δεν επιθυμούμε την καθολική εφαρμογή, ότι όχι μόνο ζητάμε την εφαρμογή του επίμαχου άρθρου, αλλά και πως εάν έχει πρόβλημα η εν λόγω διάταξη, πράγμα που απευχόμαστε, να διορθωθεί άμεσα με καθολική εφαρμογή για όλους! Επιπροσθέτως αυτών επανερχόμαστε σε αυτό που καταθέσαμε στη Βουλή και στον ίδιο το κύριο Υπουργό προ μηνών για προώθηση διάταξης ευνοϊκότερου βαθμολογίου για τα στελέχη προερχόμενα εκ σχολής Λιμενοφυλάκων.

Επιλογή της νέας διοίκησης της ΠΟΕΠΛΣ είναι η προάσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων, επάνω από μικρότητες, κι η θαρραλέα έκφραση γνώμης για όλα τα θέματα που αφορούν το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και τα στελέχη του. Με γνώμονα αυτή την αρχή από την πρώτη στιγμή τοποθετηθήκαμε για τις διατάξεις του Ν. 4504/17, με σαφή κι ειλικρινή τρόπο και για τα θετικά και για τα αρνητικά αυτών, με γνώμονα την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των στελεχών ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σε ότι αφορά δε την διάταξη του άρθρου 65, από την πρώτη στιγμή, τόσο με ανακοινώσεις όσο και με την παρέμβαση μας στη Βουλή, κατά την διάρκεια της ακρόασης των φορέων στην επιτροπή παραγωγής και Εμπορίου, ζητήσαμε την τροποποίηση της, γιατί παρά την πρόθεση που εξέφρασε ο κ. Υπουργός για την καθολική εφαρμογή της στους Προερχόμενους απο ΣΔΥΛΣ και Σχολή Λ/Φ, αυτό δεν αποτυπωνόταν στη διάταξη. Η ξεκάθαρη αυτή στάση μας έγινε αντικείμενο σπέκουλας από προέδρους ενώσεων για λόγους συνδικαλιστικής τους επιβίωσης, που αντί να δικαιολογήσουν την αιτία που επί δύο χρόνια διαπραγματεύονταν άστοχες και ατυχείς ρυθμίσεις, δίνοντας ταυτόχρονα λανθασμένη και παραποιημένη εικόνα των πραγμάτων στην πολιτική ηγεσία, έρχονται σήμερα να ζητήσουν από την Ομοσπονδία τα ρέστα.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι θα ακολουθήσουν και άλλα προβλήματα με τον εν λόγω νόμο για τα οποία επίσης έχουμε τοποθετηθεί απο την πρώτη στιγμή. Όπως επίσης γνωρίζουμε ότι καμία υπηρεσία δεν φέρει ευθύνη, ούτε είναι στο χέρι τους η εφαρμογή ρυθμίσεων πέρα των όσων προβλέπει η κείμενη νομοθεσία. Για τους παραπάνω λόγους και χωρίς προκαταλήψεις και ιδεοληψίες, θα πρέπει να αναζητηθούν από όλους οι δυνατότητες βελτίωσης συγκεκριμένων ρυθμίσεων, μεταξύ των οποίων και η διάταξη του άρθρου 65, αλλά και νέες νομοθετικές πρωτοβουλίε,ς όπως το νέο βαθμολόγιο των προερχομένων από Σχολή Λ/Φ, για τα οποία έχουμε συγκεκριμένες και κατατεθημένες προτάσεις. Όπως και για κάθε θέμα που θέτουμε ως διεκδίκηση. Αυτός άλλωστε είναι ο ρόλος μας και πιστεύουμε ότι τον υπηρετούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. : ΔΟΔ-ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΛΥΣΗ….ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ…..

Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. : ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΦΥΝΑΝΠ κ.ΠΑΠΠΑ Ιωάννη

Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. : ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ