ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ΚΑΝΑΤΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ : ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟ 07/08/24 ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ email ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟ 07/08/24 ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΕΙ

ΠΡΟΣ : Ε.Π.Λ.Σ. ΧΙΟΥ & ΣΑΜΟΥ – Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. - Π.Ε.Α.Λ.Σ. - Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. - ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΣΑΜΟΥ

Σχετ : Η από 07/08/24 απαντητικής επιστολής που εστάλη από το υπηρεσιακό email του Λιμεναρχείου Σάμου. «ΣΑΜΟΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΛΣ ΒΔ ΕΛΛΑΔΟΣ.pdf»

 

   Σε συνέχεια της από 07/08/2024 ,στην ουσία, ανώνυμης και ανυπόγραφης απαντητικής επιστολής που κοινοποιήθηκε από το υπηρεσιακό email του Λιμεναρχείου Σάμου όπου ο/οι συντάξας/ντες της εν λόγω επιστολής  γνωστοποιεί/ούν -όπως αναφέρει/ουν- απόψεις της Υπηρεσίας και του προσωπικού (άραγε μιλάει/νε ως εκπρόσωπος/οι της Υπηρεσίας και όλου του προσωπικού;;; ), έχω να δηλώσω – απαντήσω τα εξής :

1.         Πάγια τακτική της Ένωσής που ανήκω, ήτοι της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδας ( Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε.),  ΑΛΛΑ και των λοιπών Ενώσεων που απαρτίζουν την  Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ., είναι να μην εισερχόμαστε στα εσωτερικά θέματα των άλλων Ενώσεων και για αυτό τον λόγο, άλλωστε, η από 31/07/24 ανακοίνωση μου ήταν καθαρά ΑΤΟΜΙΚΗ και ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΗ, με την ιδιότητα μου ως  Συνδικαλιστής. Για τον ανωτέρω, επίσης, λόγο η Έ.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. δεν έχει προχωρήσει σε ανακοινώσεις αποκλειστικά και μόνο για τα νησιά του Αιγαίου και  όσον αφορά την υποστελεχωσή τους.

Παρόλα αυτά όμως η Ομοσπονδία μας, η  Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ έχει προχωρήσει σε σωρεία  ανακοινώσεων, στις οποίες τίθεται το θέμα της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος στα νησιά, αλλά και της ανάγκης ενίσχυσης και αντικατάστασης όσων υπηρετούν χρόνια εκεί και είναι από άλλες περιοχές.

2.         Ο/οι συντάξας/ντες της από 07/08/24 απαντητικής επιστολής κάνει/ουν λόγο για  τα εκ του νόμου εκτός έδρας καταβαλλόμενα οδοιπορικά, τα οποία ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ κάθε Στέλεχος του Λιμενικού Σώματος, όπως και ο/οι ίδιος/οι,και επ’ουδενί δεν αυξάνουν το εισόδημα ΚΑΝΕΝΟΣ καθότι αναλώνονται στην κάλυψη των εξόδων μετακίνησης, διαμονής και διατροφής κάθε Στελέχους που αποσπάται.

Θα μπορούσε κάλλιστα  σε αυτό το σημείο να αντιπαραθέσει κάποιος,χωρίς ίχνος ειρωνείας και εμπάθειας, όπως ο ίδιος ο/οι συντάξας/ντες δείχνει/ουν να διακατέχεται/ονται, στον Συνάδελφο ή στους Συναδέλφους, που συνέταξε/αν την επιστολή ότι και αυτός/οι λαμβάνει/ουν το επίδομα παραμεθορίου. Αυτά τα χρήματα ΌΝΤΩΣ αυξάνουν το εισόδημα κ. Συνάδελφε/οι.

ΟΡΘΩΣ ΟΜΩΣ ΣΑΣ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Συνάδελφε/οι,επειδή όμως αναφέρθηκες/τε στο κομμάτι των οδοιπορικών εξόδων που παίρνει ο κάθε αποσπασμένος που έρχεται σε μηνιαία βάση να βοηθήσει – ενισχύσει, βγάζοντας μια εμπάθεια και ένα μένος προς όλους αυτούς που ΔΙΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ από την υπηρεσία να αποσπαθούν, ύστερα από αίτημα της υπηρεσίας ΣΑΣ (ΟΡΘΩΣ ΖΗΤΑΤΕ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΛΟΓΩ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ), θα μπορούσε κάποιος κακόπιστα σκεπτόμενος να σου/σας ανταπαντήσει : ας κάνει η υπηρεσία σου/σας γραπτώς ή προφορικώς αναφορά προς την Διοίκηση να μην στέλνει το Αρχηγείο αποσπασμένους.

Δυστυχώς όμως όταν μια απαντητική επιστολή ξεκινάει βγάζοντας ένας είδος εμπάθειας προς τον κάθε Συνάδελφο που αποσπάται εκεί σε μηνιαία βάση, προτάσσοντας τη λήψη οδοιπορικών, τότε με αυτό τον τρόπο αφενός μεν ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ το Αρχηγείο που έστω και υπό αυτές τις προϋποθέσεις καταβάλλει προσπάθεια ενίσχυσης των υπηρεσιών του Ανατολικού Αιγαίου και  αφετέρου δε ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΕΠΙΣΗΣ αλλά και ΜΕΙΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ που από το 2015 έως και σήμερα συνεχίζουν να αποσπώνται σε μηνιαία βάση για να ενισχύουν – βοηθήσουν τις ανωτέρω υπηρεσίες του Αιγαίου. Εύλογη είναι η απορία μου, αλλά από όσο γνωρίζω και των λοιπών Συναδέλφων, που αποσπώνται σε Υπηρεσίες του Ανατολικού Αιγαίου, για ποιόν λόγο επιχειρείται με την από 07/08/2024 ανακοίνωση να δημιουργηθούν αντιπαραθέσεις μεταξύ Συναδέλφων, που βρίσκονται ακριβώς στην ίδια θέση, και ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί;

3.         Όσον αφορά τις εβδομαδιαίες ώρες εργασίας που εργάστηκα κατά την παραμονή μου εκεί ,από την άφιξη μου τα ξημερώματα της 28/06/24 έως την αναχώρηση μου της 31/07/24 , έχω να δηλώσω ότι σύμφωνα με το εβδομαδιαίο πίνακα βαρδιών, αλλά και τις αρκετές τροποποιήσεις που γινόταν, ότι είναι τελείως διαφορετικές από όσα αναφέρονται στην από 07/08/24 επιστολή. Πως γίνεται, άραγε, σύμφωνα τουλάχιστον με αυτόν/αυτούς που συνέταξε/αν την επιστολή,  να έχω δουλέψει δήθεν λιγότερες ώρες από όσες προβλέπεται;

Όλα τα ανωτέρω βέβαια (όσον αφορά τις πραγματικές ώρες εργασίας) μπορούν να αποδειχθούν από τους εβδομαδιαίους πίνακες βαρδιών, αλλά και από το ημερολόγιο συμβάντων, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι η υπηρεσία – επιχείρηση ξεκίνα από την ώρα που αναγράφεσαι στο ημερολόγιο……και τελειώνει επίσης την ώρα που το ημερολόγιο αναγράφει.

Επίσης, σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι οι βάρδιες αναρτώνται σε μηνιαίο η εβδομαδιαίο πίνακα, στην πραγματικότητα, όμως, και τουλάχιστον όσον αφορά τα ΚΕΑ Σάμου, εκδίδονταν σε μια εβδομάδα τρείς και τέσσερις τροποποιητικοί πίνακες βαρδιών, χωρίς να υπάρχει κάποιο έκτακτο περιστατικό.Και αυτό έγινε ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ του μηνός ΙΟΥΛΙΟΥ,  που ήμουν εκεί,  αλλά και τους προηγούμενους μήνες. Από τα ανωτέρω διαπιστώνεται ότι ειδικά για κάποιον που έχει οικογένεια,ο προγραμματισμός της ζωής του εκτός υπηρεσίας είναι ανέφικτος.Σημειωτέον δε, ότι οι πίνακες βαρδιών που κοινοποιούνταν στα υπηρεσιακά μας email, ήταν ανυπόγραφες από Διοικητή, Οπλονόμο και Λιμενάρχη……

Αναφέρει, επίσης,  ο/οι συντάξας/ντες για τα πενθήμερα και τα νυχτερινά γράφοντας, ψευδώς, προφανώς για να δημιουργηθούν δυσμενείς σε βάρος μου εντυπώσεις, και αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι υπηρετούντες στο Λιμεναρχείο Σάμου, λαμβάνουν τα ως άνω επιδόματα σχεδόν χαριστικά, έχοντας, δηλαδή, δήθεν εργασθεί λιγότερο από τα προβλεπόμενα, εκθέτοντας την Υπηρεσία και τους Συναδέλφους. Περισσότερη σύνεση και λιγότερη αμετροέπεια δεν θα έβλαπτε.

Όσον αφορά το ειρωνικό ερώτημα, που ο/οι συντάξας/ντες θέτει/ουν «Πόσες ώρες εργασίας την εβδομάδα θα ήταν καλές ώστε να μην έχει παράπονα σχετικά με το ωράριο εργασίας ο συνδικαλιστής» ,η απάντηση είναι μία και μοναδική:  ΟΣΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΠΔ 68/2003.

Ουδείς συνδικαλιστής έχει ζητήσει να μην τηρείτε το υπάρχον ΠΔ Ωραρίου,απεναντίας όλοι ζητάνε την τροποποίηση του,τροποποίηση που να ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα.

4.         To ΠΔ 68/2003 «Ωράριο εργασίας Προσωπικού Λιμενικού Σώματος», είναι ένα νομοθέτημα που περιγράφει και θέτει τις βάσει για το πως πρέπει να εργάζονται τα Στελέχη του Λιμενικού Σώματος ΟΧΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ, όπως στην επιστολή σκοπίμως  αναγράφεται,  ΑΛΛΑ σε σχέση με την υπηρεσία και τις εκάστοτε υπηρεσιακές ανάγκες, πάντοτε μέσα στα πλαίσια του νόμου και με ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΣΤΕΛΕΧΟΣ, ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΣ, ΕΙΤΕ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.

Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 3 του Π.Δ. 68/2003 « Οι ώρες εργασίας κατανέμονται συνεχόμενες στις πέντε εργάσιμες ημέρες. Ο προϊστάμενος κάθε υπηρεσίας σύμφωνα με τις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου,τις υφιστάμενες υπηρεσιακές ανάγκες και τις δυνατότητες της υπηρεσίας του,καθορίζει τα συστήματα εργασίας».

Από την ανωτέρω παράγραφο του ΠΔ Ωραρίου βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο εκάστοτε προϊστάμενος είναι αυτός που ορίζει τα συστήματα εργασίας συνεπώς και το ωράριο εργασίας των συστημάτων αυτών.

Επίσης σε άλλο σημείο της από 07/08/24 επιστολής αναγράφεται επί λέξη « το ΠΔ του ωραρίου εργασίας είναι συγκεκριμένο και εφαρμόζεται από την Υπηρεσία μας και σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν το ωράριο εργασίας να τροποποιείται σύμφωνα με τα πιστεύω και τα θέλω του κάθε μετακινούμενου στελέχους ή συνδικαλιστή» και σε άλλο σημείο αναγράφεται επί λέξη « Τουναντίον το προσωπικό (ΚΕΑ Σάμου) έχει ζητήσει να δουλεύει με αυτόν τον τρόπο,………………………………………………….και η υπηρεσία έχει ανταποκριθεί στα σχετικά αιτήματα………».

Από τα ανωτέρω γίνεται ξεκάθαρο ότι ,παρόλο που το Π.Δ. είναι συγκεκριμένο και εφαρμόζεται όπως αναγράφεται,για τους μεν ( μετακινούμενα Στελέχη ) δεν μπορεί να τροποποιηθεί το ωράριο και για τους δε ( μόνιμα Στελέχη ) μπορεί να τροποποιηθεί σύμφωνα με τα θέλω και τις όποιες ανάγκες τους.’Αρα η ανωτέρω υπηρεσία,σύμφωνα πάντα με τα γραφόμενα στην από 07/08/24 επιστολή,είναι αυτή που διαχωρίζει το προσωπικό, μόνιμα ή μη, σε πληβείους και πατρικίους, με πρόσχημα πάντα τα οδοιπορικά έξοδα, όπως εντέχνως αναφέρεται σε αρκετά σημεία της ανωτέρω επιστολής.

Όσον αφορά για το ότι κανένα Στέλεχος μετακινούμενο ή αποσπασμένο δεν έχει παραπονεθεί γραπτώς, όπως όντως προβλέπεται,η απάντηση είναι  : για τον ίδιο ακριβώς λόγο τον οποίο πολλοί Συνάδελφοι από την μόνιμη δύναμη επίσης δεν έχουν υποβάλλει ατομική αναφορά παραπόνων,ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ στρέφονται προς κάθε Συνδικαλιστή λέγοντας τα όποια παράπονα έχουν,καθότι ο Συνδικαλιστής μπορεί να τα μεταφέρει χρησιμοποιώντας πολλές φορές και την  «αιχμηρή πένα» όπως η από 07/08/24 επιστολή αναγράφει σε κάποιο σημείο της.

Εξάλλου αυτή είναι και η έννοια του Συνδικαλισμού: ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΑΝΩΤΕΡΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ……ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ Ή ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ Ή ΝΑ ΤΑ ΛΥΣΟΥΝ.

5.         Όσον αφορά τα μαθήματα περί υγιούς συνδικαλισμού,καλό θα ήταν να υπάρχει λίγη φειδώ σε ότι γράφουμε,  καθώς αφενός μεν το Λιμενικό Σώμα είναι μικρό σχετικά και ο οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει την υπηρεσιακή διαδρομή του κάθε Στελέχους, που ταυτόχρονα έχει αναπτύξει Συνδικαλιστική δράση,  ή μη,και αφετέρου δε δεν είναι πρέπον να λέγονται από κάποιον/ους που θίχθηκαν από μια ανακοίνωσή μου η οποία είχε ξεκάθαρο σκοπό να αναδείξει το λανθασμένο,κατ’εμε,ωράριο εργασίας των εκεί Στελεχών είτε είναι στην μόνιμη δύναμη είτε αποσπασμένοι…..ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.

Όσον αφορά την ,επί προσωπικού, αναφορά ,όπου εντέχνως προσπαθεί ο/οι συντάξας/ντες,να σπιλώσει και να συκοφαντήσει εμένα προσωπικά ως Στέλεχος του Λ.Σ. αλλά και ως Συνδικαλιστή, αποκαλώντας με εμμέσως πλην σαφώς «βολεψάκια» (σημ.: μια ερώτηση προς κάθε Συνάδελφο που είχα την τιμή να συνεργαστώ τουλάχιστον στα 9 χρόνια Συνδικαλισμού,θα απαντήσει τι ισχύει και τι όχι) ,να στρέψει το προσωπικό εναντίον μου, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ (γιατί άραγε;;;;), να στρέψει την προσοχή σε τελείως διαφορετικά και άσχετα θέματα σε σχέση με την από 31/07/24 ανακοίνωση μου,την προσπάθεια να στρέψει άλλους Συνδικαλιστές εναντίον μου και τις σχετικές ειρωνείες, απαντάω ΟΤΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΥΤΗ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ.

Προς αποφυγή όμως εξαγωγής λανθασμένων συμπερασμάτων, στα χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά του Λ.Σ.,ουδέποτε έχω κάνει χρήση της Συνδικαλιστικής μου ιδιότητας για ιδίο όφελος ή εις βάρος των Συναδέλφων μου.Όπως επίσης ουδέποτε έχω ζητήσει να δουλέψω λιγότερο από ότι προβλέπεται ή κάτι διαφορετικό από ότι οι υπόλοιποι Συνάδελφοι μου κάνουν,διότι πάνω από όλα, όπως και στην από 31/07/24 ανακοίνωσή μου αναφέρω, είμαστε Συνάδελφοι και Συνεργάτες.

Κλείνοντας την απάντηση μου στην παράγραφο για τα « μαθήματα συνδικαλισμού» να συμπληρώσω ότι θεωρώ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του κάθε Συνδικαλιστή ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΕΝΩΣΗΣ, να ασχολείται και να αναδεικνύει τα προβλήματα ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ Συναδέλφου έχει το θάρρος να τον προσεγγίζει από όποια υπηρεσία της Ελλάδας και αν είναι.

6.         Σε κάποιο σημείο της από 07/08/24 επιστολής αναγράφεται ότι : «δεν περιμένουμε κανέναν «συνδικαλιστή» να νοιαστεί για την δική μας οικογένεια».Ο/Οι ίδιος/οι που συνέταξε/ταν την επιστολή ίσως να μην χρειάζεται ( μπορεί να μην έχει/ουν οικογένεια) ΑΛΛΑ πολλοί Συνάδελφοι από την υπηρεσία σας ,μας μεταφέρουν τα υπηρεσιακά προβλήματα τους,προβλήματα που έχουν αντίκτυπο και στην οικογενειακή συνοχή του καθενός και περιμένουν κάποια λύση καθώς δεν μπορούν να στραφούν κάπου αλλού καθότι υπάρχει ένα σύννεφο αδιαφορίας και απαξίωσης.

7.         Όσον αφορά το κομμάτι που αναφέρεται στα ΚΕΑ Σάμου και το ότι έχουν ζητήσει να δουλεύουν με αυτό τον τρόπο ,θα ήθελα να ενημερώσω ότι :

α) Σύμφωνα με τον Διοικητή του ΚΕΑ,είναι εντολές άνωθεν να εργάζεται το προσωπικό με αυτό τον τρόπο και αυτά τα ωράρια,  και ειδικά οι αποσπασμένοι,  επειδή όπως χαρακτηριστικά λέει « οι αποσπασμένοι παίρνουν λεφτά ».

β) Είναι σίγουρος ο/οι συντάξας/ντες την επιστολή ότι όλο το προσωπικό του ΚΕΑ έχει ζητήσει ή επιθυμεί να  δουλεύει έτσι όπως αυτός/οι περιγράφει/ουν στην από 07/08/24 επιστολή;

Μήπως έχει γίνει λάθος ή σκοπίμως λανθασμένη ενημέρωση;

γ) Πως άραγε στηρίζει η υπηρεσία τις οικογενειακές υποχρεώσεις ,όπως αναγράφει η από 07/08/24 επιστολή,όταν ένα Στέλεχος δουλεύει 4 με 5 ώρες το απόγευμα και μετά ξανά της 12 το βράδυ μέχρι το πρωί;;;όταν δλδ το Στέλεχος λείπει από το σπίτι του 12 ή 14 ή 16 ώρες σε ένα 24ωρο.

δ) γίνεται ξεκάθαρη επιβεβαίωση της από 31/07/24 ανακοίνωσης μου ότι καταστρατηγείται το ΠΔ Ωραρίου όταν ο συντάξας της από 07/08/24 απαντητικής επιστολής γράφει ότι το προσωπικό δουλεύει έτσι γιατί οι ίδιοι το έχουν ζητήσει.

Η ΑΠΟ 31/07/24 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΟΥ ΕΠ’ΟΥΔΕΝΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΚΟΠΟ ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΚΕΙ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  «ΠΟΛΕΜΑΕΙ»,ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΠΩΘΕΛΗΘΩ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ,ΟΠΩΣ  Η ΑΠΟ 07/08/24 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΕΝΝΟΗΘΕΙ,ΚΑΘΟΤΙ ΑΦΕΝΟΣ ΜΕΝ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΤΑ ΩΡΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΦΑΙΤΕΡΟΥ ΔΕ ΤΗΝ ΑΝΗΡΤΗΣΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΦΕΥΓΑ.

ΕΙΧΕ ΩΣ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΤΟΝ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΩΡΑΡΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ….3 ΩΡΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ 3 ΩΡΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΧΕΔΟΝ Ή 4 ΚΑΙ 6 ΩΡΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ 8 ΩΡΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ…………

Τέλος θα κλείσω την επιστολή – απάντησή μου στην από 07/08/24 επιστολής , γράφοντας ορισμένα εύλογα ερωτήματα, τα οποία μου δημιουργήθηκαν διαβάζοντας την εν λόγω απαντητική επιστολή.

Α) Ποιος και με ποια ιδιότητα χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό email του Λιμεναρχείου Σάμου για να κοινοποιήσει μια ,στην ουσία ατομική και ανώνυμη, απαντητική επιστολή που ουδεμιά σχέση έχει με την ανταλλαγή υπηρεσιακών εγγράφων;

Β) Αυτός/οι που την συνέταξε/αν ,είχε/αν την σύμφωνη γνώμη όλου του προσωπικού και μιλάει/νε εκ μέρους του;

Γ) Γιατί αυτός/οι που την έγραψε/αν και την έστειλε/αν κρύφτηκε πίσω από το προσωπικό,ανώνυμα και ανυπόγραφα;

Δ) Υπό ποια ιδιότητα την έστειλε/αν;Εκπρόσωπος/οι τύπου του Λιμεναρχείου,συνδικαλιστική  ιδιότητα,υπηρεσιακή,ατομική;

Ε ) Ο κ. Λιμενάρχης ήταν ή είναι ενήμερος για τη χρησιμοποίηση του υπηρεσιακού e-mail για κάτι που δεν σχετίζεται με την ανταλλαγή υπηρεσιακών εγγράφων;

ΣΤ) Συμφωνεί ή δεν συμφωνεί ο κ. Λιμενάρχης με την αποστολή της από 07/08/24 επιστολής από το υπηρεσιακό e-mail  του Λιμεναρχείου Σάμου; Και αν δεν συμφωνεί, τι προτίθεται να πράξει εντός των πλαισίων των υπηρεσιακών καθηκόντων του, ως προϊστάμενος Λιμενικής Αρχής;

Ζ) Σε ποιο σημείο, άραγε, της από 31/07/24 ανακοίνωσης μου προκύπτει, πως στρέφομαι εναντίον του προσωπικού του  ΛΧ Σάμου ή πως δήθεν επιθυμώ να διαχωρίσω τους συνάδελφους μου σε δυο ταχυτήτων;

Η) Γιατί αυτή η εμπάθεια και το μένος ,αυτό τουλάχιστον δείχνει όποιος/οι την συνέταξε/αν, από την στιγμή που ξεκινάει με αυτό,εναντίον όσων διατάσσονται να συνδράμουν με απόσπαση απλά και μόνο επειδή παίρνουν τα εκ του νόμου οδοιπορικά έξοδα;

Συνάδελφοι δεν είμαστε όλοι;

Θ) Πως, άραγε, προκύπτει από την ανακοίνωση μου ότι έκανα δήθεν χρήση της συνδικαλιστικής μου ιδιότητας για να ωφεληθώ ή  σε ποιο σημείο της δείχνει να είμαι αντισυναδελφικός ή ακόμη και  ανήθικος, ότι δήθεν μιλάω «αλαζονικά, προσχηματικά και προσβλητικά εναντίον του προσωπικού του ΛΧ Σάμου και τι μπορεί δλδ να κρύβεται πίσω από την δακρύβρεχτη ανακοίνωση μου» όπως αναφέρει/ουν ο/οι συντάξας/τες της από 07/08/24 επιστολής  όταν ξεκάθαρα στην από 31/07/24 ανακοίνωσή κάνω λόγο αποκλειστικά για το ωράριο που οι Συνάδελφοι μου εκεί εργάζονται;

Ι) Άραγε το Αρχηγείο έχει λάβει γνώση όσων αναφέρονται  στην από 07/08/24 επιστολή;Και αν έχει λάβει γνώση, συμφωνεί ή όχι;Αν δεν συμφωνεί,τότε τι προτίθεται να πράξει, προκειμένου να διαφυλάξει τους Συνάδελφους, αλλά και το κύρος της Υπηρεσίας;

ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΦΥΛΛΑΣΟΜΑΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΟΥ,ΤΟΣΟ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.

 

ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ΚΑΝΑΤΣΟΣ Νικόλαος

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ της ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ( Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. )

ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ

 














Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ΚΑΝΑΤΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ : Π.Δ. Ωραρίου,αλλαγή όχι σήμερα…..ΑΛΛΑ ΧΘΕΣ

Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. : ΔΟΔ-ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΛΥΣΗ….ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ…..