ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ΚΑΝΑΤΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ : Π.Δ. Ωραρίου,αλλαγή όχι σήμερα…..ΑΛΛΑ ΧΘΕΣ

ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ……..ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΒΓΕΙ…ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ,ΞΑΝΑΠΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ «ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ» ΕΜΕΝΑ

 

Ο τίτλος  θα μπορούσε κάλλιστα να αντικατοπτρίζει αυτό που συμβαίνει σε ορισμένες υπηρεσίες όσον αφορά το ωράριο εργασίας που εφαρμόζουν οι προϊστάμενοι Λιμενικών Αρχών ή ακόμα και επιμέρους  τομέων πατώντας πάνω στο ΑΠΑΡΧΑΙΟΜΕΝΟ πλέον ΠΔ Ωραρίου.

Ενός ΠΔ που πλέον δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες εργασίας και που επιτρέπει στον κάθε Προϊστάμενο να ορίζει αυτός το πόσο θα δουλέψει, το πότε θα δουλέψει και το πώς θα δουλέψει ο κάθε Συνάδελφος.

Που επιτρέπει στον κάθε Προϊστάμενο να φτιάχνει το ωράριο σύμφωνα με τα ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΘΕΛΩ ,αδιαφορώντας πολλές φορές για την οικογενειακή ή ψυχική κατάσταση του προσωπικού δείχνοντας έτσι μια συμπεριφορά ,θα έλεγα ,αλαζονική και πολλές φορές απαξιωτική προς τον κάθε Συνάδελφο.Γιατί πάνω από όλα είμαστε Συνάδελφοι και συνεργάτες..

Ένα ωράριο όπου ο Προϊστάμενος σου λέει κατέβα τώρα 3 ώρες στο πλοίο και ξανακατέβα το βράδυ άλλες 3 στο άλλο πλοίο………..έτσι απλά για να δουλεύεις κάθε μέρα….

Κάτι παρόμοιο με τα ανωτέρω όσον αφορά το ωράριο συμβαίνει και στο ΛΧ Σάμου,όπου βρέθηκα για ένα μήνα ως απόσπαση για εκτέλεση αποστολής λόγω του λαθρομεταναστευτικού.

Ένα ωράριο τελείως ανάποδο και παράδοξο ,κατ΄εμε τουλάχιστον, σε σχέση με το ωράριο που ισχύει σχεδόν σε όλες τις υπόλοιπες Λιμενικές Αρχές και υπηρεσίες του Λ.Σ. ,όπου έχουν πολλές φορές τις κυλιόμενες βάρδιες και τα 8ωρα τους.

Ένα ωράριο το οποίο δεν συμπληρώνεις τις απαραίτητες εβδομαδιαίες ώρες εργασίας για να πάρεις ρεπό και που πολλές φορές μπορεί να δουλέψεις μέχρι και 7-8 ή 9 μέρες συνεχόμενα τρείς ώρες από εδώ και άλλες τρείς ώρες πιο μετά…γιατί έτσι θέλει ο εκάστοτε Προϊστάμενος………………

Ένα ωράριο οπού ένας Συνάδελφος θα κάνει μέσα σε ένα 24ωρο, 16 ή και παραπάνω  ώρες εργασίας πηδώντας στην κυριολεξία από το ένα σκάφος στο άλλο….ή με ένα ενδιάμεσο κενό 3 ή 4 ωρών αλλά επειδή δεν είναι στο ίδιο ημερολογιακό 24ωρο……………….όλα καλά…………………………..την επόμενη μέρα πάλι βάρδια…..αλλά από της 24:00 το βράδυ γιατί τυπικά αλλάζει η μέρα……………………………..για να είναι νόμιμη η υπηρεσία…………..και όλα αυτά χωρίς να υπάρχει κάποιο έκτακτο περιστατικό…

Ένα ωράριο όπου ο προϊστάμενος στις εβδομαδιαίες υπηρεσίες που βγάζει σε βάζει να δουλεύεις 5 ώρες το απόγευμα και το βράδυ άλλες 8 ώρες και όλο αυτό αν δεν γίνει κάτι έκτακτο κατά την διάρκεια της βάρδιας.

Ένα ωράριο όπου στην ουσία αν είσαι και οικογενειάρχης δεν μπορείς να κάνεις έναν οικογενειακό προγραμματισμό…για τα παιδιά σου κυρίως.

Όλοι λένε ότι όλα αυτά είναι εντολές Λιμενάρχη.Δεν μπορώ να το γνωρίζω αν ισχύει αυτό και αν ισχύει για ποιο λόγο γίνεται ή αν το λένε ως δικαιολογία ή ως μέσο εκφοβισμού ΑΛΛΑ μια παροιμία λέει ότι « ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΝΟΣ ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ».

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙΤΕ ΠΛΗΡΩΣ Η ΜΕΡΙΚΩΣ ΤΟ ΠΔ ΩΡΑΡΙΟΥ ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΣΤΕΡΕΊΤΑΙ ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤ’ΕΜΕ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ.ΣΤΕΡΕΙΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑΣ.ΣΤΕΡΕΊΤΕ ΣΟΒΑΡΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΑΘΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΣΚΟΠΗ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

ΩΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΟΙΚΗΘΕΙ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ  ΑΛΛΑ ΩΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΟΥ ,ΕΧΩ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΩ ΜΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΜΕΣΟ ,ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ.

ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ,ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΡΤΥΡΊΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΟΜΕΝΩΝ ΜΟΥ.

ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ?????

 

ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ΚΑΝΑΤΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε.)

ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ  ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ( Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.)

 

ΣΑΜΟΣ 31/07/2024






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ΚΑΝΑΤΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ : ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟ 07/08/24 ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ email ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ.

Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. : ΔΟΔ-ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΛΥΣΗ….ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ…..