Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. : ΔΟΔ-ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΛΥΣΗ….ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ…..






ΒΔ-ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αναγνωρισμένο Σωματείο με αριθμό 260/2001

Απόφαση Μον. Πρωτοδικείου Θεσπρωτίας

Δημόσια Βιβλία Σωματείων Πρωτοδικείου Θεσπρωτίας Αριθμό 11/2001

 

  Πληροφορίες :                                                                                                          Ηγουμενίτσα  02/10/23

  Τηλ.-Fax: 2665099435                                                                ΠΡΟΣ: Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

  Bloghttps://eplsbde.blogspot.com/                                                   Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής                

  Emaileplsbde@gmail.com                                                                    Α. Λ.Σ. ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ Γεώργιο

  Αριθ. Πρωτ. : 31/23                                                                                                          Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ   

                                                                                                                                         Μέλη Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Για άλλη μια φορά το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος συνεχίζει να μας εκπλήσσει και …..να μας πηγαίνει πίσω.

Νέο κατόρθωμα αυτή την φορά είναι η ανάσυρση,ξαφνικά,μιας εγκυκλίου του 2019 προκειμένου να δικαιολογήσουν το ότι ζητάνε την επιστροφή χρημάτων από Συναδέλφους οι οποίοι είχαν αποσπαστεί τον μήνα Ιούλιο σε νησί του Αιγαίου ως ενίσχυση όπως κάθε μήνα συμβαίνει.

ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ : 242 ΕΥΡΩ

Ο λόγος που ζητάνε την επιστροφή είναι επειδή ,σύμφωνα με την εγκύκλιο, η ημερομηνία έκδοσης εισιτηρίων πρέπει να είναι ίδια ή μεταγενέστερη της ημερομηνίας της Απόφασης Ανάληψης Υποχρέωσης,δλδ της διαταγής μετακίνησης.Δλδ με λίγα λόγια αν το εισιτήριό σου έχει αγοραστεί έστω και μια μέρα πριν την έκδοση της διαταγής και αφού το έχεις πληρώσει κανονικά τότε ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΣΑΙ……….

Προφανώς εκεί στο Αρχηγείο τους διαφεύγει ότι ,ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, τα πλοία είναι γεμάτα καθημερινά και ότι πρέπει να κλείσεις τα εισιτήρια τουλάχιστον 20 μέρες πριν την αναχώρηση σου.

Προφανώς εκεί στο Αρχηγείο τους διαφεύγει ότι η αρμόδια υπηρεσία για τις μετακινήσεις έχει κάνει προγραμματισμό τριών ή τεσσάρων μήνων,ειδικά για τους καλοκαιρινή σεζόν,και έτσι κάθε υπηρεσία ξέρει από πριν πόσα Στελέχη θα πρέπει να στείλει και που για να γίνουν και οι αντίστοιχοι προγραμματισμοί.

Προφανώς στο Αρχηγείο τους διαφεύγει ότι πας απόσπαση ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

Αλήθεια όμως όταν η υπηρεσία παίρνει τηλ. και διατάζει να μετακινηθούν Συνάδελφοι την επομένη μέρα ή μετά από δύο μέρες ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΙΑΤΑΓΗ,όπως πολλάκις φορές έχει γίνει,εκεί την εγκύκλιο θα την ακολουθήσουμε ή θα την ξεχάσουμε??????????????Ρητορικό το ερώτημα βέβαια………

Αλήθεια πώς θα μαθαίνουμε την ημερομηνία της Απόφασης Ανάληψης Υποχρέωσης για να είμαστε σύννομοι με την εγκύκλιο όταν πολλές φορές η  Διαταγή έρχεται δύο ή και μία μέρα πριν την αναχώρηση?????Δεν το συζητάμε το να έρθει αρκετές μέρες μετά………

Μάλλον θα πρέπει να απασχολούμε όλοι όσοι αποσπόμαστε ή έστω οι προϊστάμενοι μας καθημερινά την αρμόδια υπηρεσία για να μας πει αν βγήκε η ημερομηνία……….με ότι συνεπάγεται αυτό.

 

Όπως έχουμε ξαναγράψει,αν θέλετε να βρείτε τρόπο να περιορίσετε το κόστος των μετακινήσεων τότε ΑΠΛΑ ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΩΝ…….Περισσότερα χρήματα θα εξοικονομηθούν από ότι το να κόβετε 242 ευρώ………..

Δυστυχώς,μετά το πρόσφατο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τα οχήματα (εδώ)και μετά από παρέμβαση του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. είχε λυθεί,τώρα έρχεται να αντικατασταθεί με το ανωτέρω.

Αυτό που με λύπη διαπιστώνουμε κάθε λίγο είναι ότι αντί το Αρχηγείο να βρίσκει λύσεις σε προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά αυτό τα συντηρεί και τα διαιωνίζει.

Και ενώ από τις συνέχεις αποσπάσεις έχει διαταραχθεί η οικογενειακή συνοχή πολλών Συναδέλφων.

Ενώ αναγκαζόμαστε ,όπως σε ανακοινώσεις μας έχουμε γράψει ( εδώ ) ,να γίνουμε επαίτες ή να πληρώσουμε για καμπίνα στα πλοία ή ακόμα και να κοιμόμαστε στο πάτωμα με ότι αυτό συνεπάγεται,αφού η υπηρεσία δεν μας δικαιολογεί καμπίνα όταν μετακινούμαστε για απόσπαση και ουδείς έχει ενδιαφερθεί να δώσει λύση….( Η ΕΛ.ΑΣ το έχει λύσει αυτό το θέμα καιρό τώρα…ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ??????????? ).

Ενώ όλα γύρω μας, έχουν πάρει την ανηφόρα σε κόστος,εμείς όσον αφορά τα έξοδα μετακίνησης έχουμε μείνει ακόμα στο έτος 2000 όταν ο λοιπός δημόσιος τομέας ήδη από το 2015 έχει δει αύξηση στα έξοδα μετακίνησης,έρχεται τώρα το Αρχηγείο να προσθέσει και αυτό πρόβλημα της ημερομηνίας έκδοσης των εισιτηρίων………..και να ζητάει και χρήματα πίσω.

Επ’ ουδενί δεν στρεφόμαστε εναντίον των Συναδέλφων που απλώς κάνουν την δουλειά τους αλλά στρεφόμαστε εναντίον όλων αυτών που ενώ ανακαλύπτουν ένα πρόβλημα αντί να δώσουν λύση,αυτοί το κρύβουν κάτω από το χαλί, και πετάνε το μπαλάκι στο «εντολή Αρχηγού ή τα κόβει ο επίτροπος.. ή σου απαντάνε ότι τα χαρτιά και οι εγκύκλιοι ορίζουν έτσι….. όταν τους βολεύει βεβαίως……».

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝ ΕΤΕΙ 2023 ΝΑ ΚΟΙΤΑΕΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΝ  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ,ΕΝΩ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΟΠΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ….

 

ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ , ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΨΗΛΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΒΑΘΜΟΥΣ ΩΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ Β΄ ΚΑΙ Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ????????? 

ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΘΕΛΗΣΗ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ,ΥΠΑΡΧΕΙ??????????????????????

 

 

  

 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 3ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.

Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. : ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΦΥΝΑΝΠ κ.ΠΑΠΠΑ Ιωάννη