Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. : ΖΑΜΠΑΤΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ : ΠΑΡΩΝ







Πρωινές ώρες Μεγάλης Παρασκευής την 27/04/1997 περιπολικό σκάφος του Κ/Λ Κέρκυρας και ευρισκόμενο στην περιοχή «ΠΑΓΑΝΙΑ» Θεσπρωτίας ενεπλάκη σε καταδίωξη ταχύπλοου με Αλβανούς εμπόρους ναρκωτικών.
Ήταν η μαύρη στιγμή όπου ο Λιμενοφύλακας ΜΑΡΙΝΟΣ ΖΑΜΠΑΤΗΣ όντας πλήρωμα του περιπολικού σκάφους και υπερασπιζόμενος την ασφάλεια και την ακεραιότητα των θαλάσσιων συνόρων μας, ευρισκόμενος σε επιχείρηση καταδίωξης Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών έπεφτε ,Ηρωικά μαχόμενος, νεκρός από πυροβολισμούς κατόπιν εμπλοκής του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος με ταχύπλοο των εμπόρων ναρκωτικών.
Γεννημένος την 28/03/1972 στην Πρέβεζα και καταγωγή από το Μεγανήσι Λευκάδας κατατάχθηκε στο Λιμενικό Σώμα την 04/09/1995. 
Υπηρετούσε στο Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας όπου ξεχώρισε ,μεταξύ άλλων, για την τόλμη του την περηφάνεια και την καλοσύνη του.
Πρόσφατα η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Σώματος έδωσε το όνομα του σε ένα εκ των δύο νεότευκτων ΠΠΛΣ ,στο ΠΠΛΣ 900, όπως επίσης και τον βαθμό του Πλωτάρχη ,τιμώντας έτσι την μνήμη και τον Ηρωισμό του.
ΖΑΜΠΑΤΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ : ΠΑΡΩΝ
ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. : ΔΟΔ-ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΛΥΣΗ….ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ…..

Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. : ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΦΥΝΑΝΠ κ.ΠΑΠΠΑ Ιωάννη

Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. : ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ