Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. : Τακτικές μεταθέσεις 2020. Το θέατρο του παραλόγου.




Kατά την διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας, συζητήθηκε τόσο το θέμα της καθυστέρησης της έναρξης των τακτικών συμβουλίων μεταθέσεων του 2020 με το Π.Δ. 33/09, όσο και η καθυστέρηση έκδοσης νέου Π.Δ. σε εφαρμογή του άρθρου 24 του ν. 4676/20.

Η θέση μας ήταν εξαρχής ξεκάθαρη! Σε συναντήσεις που προηγήθηκαν με τον κ. ΥΝΑΝΠ κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη αλλά και με την Στρατιωτική ηγεσία, τονίστηκε η ανάγκη εφαρμογής των διατάξεων του ν.4676/20 και συγκεκριμένα  όχι μόνο του άρθρου 24 για τις μεταθέσεις αλλά και άλλων διατάξεων που είναι ευεργετικές για τα στελέχη μας.

Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους  ότι δεν θα ανεχθούμε σε καμία περίπτωση έναν ακόμη ανεφάρμοστο νόμο.  Άλλωστε και ο ίδιος ο κ. Υπουργός κατά την τελευταία συνάντηση που είχαμε ως ΠΟΕΠΛΣ  δεσμεύθηκε ότι το αργότερο μέχρι το τέλους του έτους θα έχουμε νέο Π.Δ. Μεταθέσεων με την συμβολή της Ομοσπονδίας .

Αντί της επίσπευσης των διαδικασιών  από τις 20/3/2020 για την έκδοση νέου Π.Δ. όπως ορίζει το άρθρο 24 του ν.4676/20 προωθήθηκε τροπολογία (άρθρο 70 του ν.4690/20 ΦΕΚ Α΄104/30.05.2020) με το οποίο δόθηκε η δυνατότητα μέχρι τις 31/12/2020 οι μεταθέσεις των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να πραγματοποιούνται με το Π.Δ. 33/09.

Δυστυχώς, δύο περίπου μήνες μετά την παραπάνω τροπολογία για συμβούλια Μεταθέσεων  με το Π.Δ. 33/09, μέχρι σήμερα δεν έχει καν ορισθεί η συγκρότηση των Συμβουλίων αλλά και η ούτε ημερομηνία έναρξής των, με συνέπεια να διαταράσσεται η οικογενειακή γαλήνη αλλά και ο οικογενειακός  προγραμματισμός  των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Η μεγάλη καθυστέρηση της έναρξης των συμβουλίων έχει φέρει αναστάτωση και προβληματισμό στα στελέχη μας, καθώς με το νέο Π.Δ. και σε συνάρτηση με την κατανομή των νέων οργανικών θέσεων (η οποία επίσης καθυστερεί χαρακτηριστικά) πολλά από τα στελέχη που δικαιούνται μεταθέσεως και με το νέο επανυπολογισμό των μορίων, θα μπορούσαν να μετατεθούν στον τόπο επιλογής τους, ενώ με το παλαιό σύστημα κινδυνεύουν όχι μόνο να μην μετατεθούν στον τόπο επιλογής τους αλλά να μετατεθούν εντελώς ασκόπως για τα ίδια αλλά και για την Υπηρεσία σε ετέρα Λιμενική Αρχή δημιουργώντας εύλογα  ερωτήματα, για ποιο λόγο να πραγματοποιηθούν  συμβούλια με το αναχρονιστικό και δύσχρηστο Π.Δ. 33/09, ιδιαιτέρως δε όταν αυτά δεν γίνονται στους χρόνους που το ίδιο το Π.Δ. προστάζει και εφόσον εντός του ίδιου έτους θα έχουμε εντελώς διαφορετική εικόνα όσον αφορά τα αντικειμενικά κριτήρια (μόρια) τα οποία είναι τα μόνα ουσιαστικά μετρήσιμα μεγέθη. Επισημαίνεται δε ότι τα τελευταία έτη γίνονται τακτικά συμβούλια χωρίς τοποθετήσεις από τις παραγωγικές σχολές του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κάτι το οποίο θα συμβεί το 2021.

Πάγια θέση της Ομοσπονδίας είναι ένα δίκαιο  και διαφανές σύστημα μεταθέσεων και για αυτό θα παλέψουμε!

 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. : ΔΟΔ-ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΛΥΣΗ….ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ…..

Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. : ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΦΥΝΑΝΠ κ.ΠΑΠΠΑ Ιωάννη

Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. : ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ